Vicevi

 

 

Najskuplja WC školjka
Nitko na svijetu vjerojatno ne bi odbio mogućnost da obavi pi-pi na ovoj zlatnoj školjki ili, bolje reći, na zlatnom tronu. Naime, 2001. je zlatar iz Hong Konga po imenu Lam Sai-Wing izgradio zlatni toalet, a inspirirale su ga navodne riječi revolucionarnog ruskog vođe Lenjina koji je svojevremeno rekao da bi se trebali graditi zlatni toaleti kako bi podsjećali na rasipanje kapitala. Školjka je vrijedna 3,5 milijuna dolara
.

Najduže putovanje                                                           Mnogi dobiju sijede od samo dva sata vožnje u automobilu, no Švicarci Emil i Liliana Schmid su 1984. započeli putovanje oko svijeta u svojoj Toyoti. Putovali su 18 godina, prešli 131 državu i preko 510.000 kilometara. Rekli su da su mislili otići na putovanje koje će trajati jednu godinu, no žar putovanja tjerao ih je dalje i dalje.

Najbrži ispijač kečapa
Dustin Phillips iz Kalifornije drži rekord u ispijanju kečapa – u samo 33 sekunde popije bočicu od oko 40 dag kečapa. Kako li se samo sjetio ovoga, je li se probudio i rekao: 'Pojest ću sendvič i 40 dag kečapa?'

Najglasnije podrigivanje
Možda i ti voliš podrigivati poslije ručka, a starcima se od toga diže kosa na glavi. Stoga im spomeni Britanca Paula Hunna koji može proizvesti podrigivanje od čak 118,1 decibela, a ovo je zvuk koji se može usporediti s pneumatskim čekićem ili uzlijetanjem zrakoplova. Takav je podriganac čak glasniji od npr. buke u brodskoj strojarnici. Ipak, ne može ni on uvijek ovako jako podrigivati – kaže da najjači zvuk postigne kad se najede začinjene hrane i naguta zraka.

Najduži poljubac
Koliko dugo bi voljela/o ljubiti svog dečka ili svoju curu? Udahni duboko jer ovdje je svjetski rekord – par u Izraelu, u Tel Avivu se ljubio punih 30 sati i 45 minuta, i to u travnju 1999. godine. U ovom periodu nisu uzimali ni sekunde predaha. Nakon ovog pothvata Dror Orpaz i Karmit Tzubera nagrađeni su putem oko svijeta.

Najduže dlake na nogama
Kako se cure stalno bore protiv dlakavosti, rekord u najdužim dlakama na nogama drži Australac Tim Stinton. Naime, 2005. su mu izmjerene dlake na lijevoj nozi duge čak 12,4 centimetra.

Preživjela pad s 10km                                                     Vesna Vulović, stjuardesa iz Jugoslavije, preživjela je pad s 10.160 metara kada je zrakoplov DC-9 kojim je putovala raznesen iznad Čehoslovačke 26. siječnja 1972. godine. Smatra se da su eksploziju uzrokovali teroristi, a nitko drugi od putnika nije preživio. Vesna je u padu slomila obje noge i bila je privremeno paralizirana od struka nadolje. Vesna se ne sjeća ničega, no kasnije su joj rekli da ju je spasio medicinski tehničar Bruno Henke. Iz kome se probudila tri dana kasnije u bolnici u Karmenicama.

Najviše piercova                                                                Dana 26. svibnja 2002. u razdoblju od osam sati i 32 minute engleski je umjetnik Charlie Wilson izbušio 28-godišnjem Kam Mau 600 naušnica od titana po različitim dijelovima tijela, čime je za gotovo dvostruko potukao dotašnjih rekordnih 373 piercova u jednoj "seansi". Tako se na Kamovim rukama i prsima našlo 250 grama metala. U prosjeku to znači da je muškarac dobio jedan ubod svakih 51 sekundi.

Najviša žena                                                                    Najviša žena u Aziji, Kineskinja Yao Defen živi u Shu Chaiju u istočnoj kineskoj provinciji Anhui. Yao ima 34 godine, a visoka je čak 2,36 metara. Na slici sjedi ispred svog doma s prijateljicom prosječne visine. Guinessova knjiga najvišom ženom na svijetu smatra Sandy Allen, koja je sa navršenih 16 godina bila visoka 2,16 metara, a sa 22. se podvrgla operaciji kojom joj je zaustavljen rast

Najduže rukovanje                                                          Dvojac iz San Francisca, 31-godišnji Kevin Whittaker i 30-godišnji Cory Jens, tvrde da su srušili svjetski rekord u rukovanju, čineći tu djelatnost devet i pol sati, a svoj su uspjeh prijavili i Guinnessovoj knjizi rekorda, piše San Francisco Chronice.

Najteži teret nošen na glavi                                               Vjerovali ili ne, neki ljudi slažu velike terete na glavu i testiraju koliko će izdržati. Jedan od takvih je i John Evans iz Londona koji je u prosincu 1997. na glavu uspio složiti 101 ciglu ukupne težine oko 190 kilograma i uspio ih nositi punih 10 sekundi. On drži i rekord u držanju knjiga, ljudi, auta i čaša za pivu na glavi. Ima vrat opsega čak nešto više od 60 centimetara, pa nije ni čudo da mu ovakvo balansiranje ide od ruke (ili bolje reći od vrata!) kad ima pravi alat za to.

 

                                                                                                                                                                                                        Copyright ©2008 by FStudio